9 Eylül 2011 Cuma

Çocuklar Hastalık Sezonunu Açmadan...

Yaz bitti,çocuklar hastalık sezonunu açmadan,önlemler almamız lazım,işte kış aylarında çocuğunuzu hastalıklardan korumak için önerilerim ;

1. Havaların geçiş dönemlerinde sabah sıcak akşam soğuk olabileceğinden,yanımıza mutlaka yedek bir kıyafet,hırka,çorap,pantalon v.b. almalıyız (kreşe veya okula gidenlerin dolabına koyarsak akşam çıkışında giydirebilisiniz,süper olur)
2. Kuzularımızın Sınıflarının temiz ve havadar olması çok çok önemli,böylece hastalığın bulaşma olasılığını engellemiş oluruz
3. Çocuğumuzun Kronik bir hastalığı varsa ilaçlarını düzenli kullanmalı ve mecbur kalmadıkça toplu bulunulan ortamlardan özellikle grip salgını olduğu aylarda uzak tutmalıyız.
4. Kronik bir hastalığımız varsa grip aşısı yaptırmalıyız.
5. Ailecek düzenli beslenmeli ve düzenli yaşamalıyız.Bu da öğün atlamadan ve biraz kalorili beslenme demektir.Yazın bitiminde C vitamini içeren ilaçlara başlayabiliriz veya C vitamini bol olan bir beslenme vücudumuzun mikroplara karşı dirençli olmasını sağlayacaktır.
6.
Uykusuzluk, yorgunluk ve soğuk havaya maruz kalma hastalanmayı kolaylaştırmaktadır.Okul'a başlamadan çocuğumuzun uyku düzenini oturtmuş olmamız gerekir.(Uykusunu alamamış geç yatmış çoccuğunuz okula da gitmek istemeyebilir.)
7. Çocuklarımız kış aylarında kapalı oyun alanlarından çok keyif alırlar ama mümkün olduğunca kalabalık olmadığı saatleri seçersek bulaşıcı hastalıklardan korumuş oluruz.
8.Okulda-Kreşte oyuncakların temizlik bakımlarının yapılmasını rica edebilirsiniz.Salgın hastalıklar oyuncaklarla çok çabuk geçebiliyor.(Öğretmeni sizin için  ''Vay be ne titiz Anne'' desin aldırmayın ; )Ayrıca Sınıfında hasta olan kuzular olduğunda eve gönderilmesi,ilaç tedavisi bitene kadar okula gelmemesi de çok önemli.
9.El - Yüz yıkama alışkanlığını kazandırmadıysanız bu aralar başlayın,okula gidiyorsa ıslak mendil ve dezenfekte edici sabunları dolabına(çantasına)koyun.
Sağlıklı ve Mutlu Günler Dilerim Kuzulara ; )

Hiç yorum yok: